Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Üzemkiesés
Kezdete: 2020.02.24. 12:00 -- vége: 2020.02.24. 12:30
A megjelölt időszakban a Központi Időpontfoglaló Alkalmazás szolgáltatás elérésében átmeneti fennakadás várható.
Megértésüket és türelmüket köszönjük!

MORZSÁK

TARTALOM:MNB betét- és megtakarításkereső program

A szolgáltatás adatai Intézmény: Magyar Nemzeti Bank Regisztráció: Regisztrációt nem igényel Módosítás dátuma: 2013.10.22.

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Helyi súgó ikon

A program célja, hogy megkönnyítse a tájékozódást az egyes betéti és megtakarítási termékek piacán. A program nem tartalmazza az összes piacon elérhető terméktípust, mivel összevetésük - a szerteágazó kondíciós feltételek miatt - egyetlen programban nem valósítható meg.

A programban az alábbi terméktípusok szerepelnek:

1. Lekötött betétek

2. Befektetési termékkel kombinált megtakarítási termékek (elsősorban a betéti rész)

3. Tartós befektetési szerződés betéti része

4. Megtakarítási számla

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a befektetési termékkel kombinált megtakarítási termékek esetében csak a betéti részre vonatkozó EBKM-et tüntetjük fel a programban. A befektetési részhez kapcsolódó hozam függ a választott befektetési formától!

A program nem számolja ki a konkrét konstrukcióban elérhető hozamot, hanem a piacon megtalálható termékekről, azok igénybevételének kondícióiról, feltételeiről nyújt tájékoztatást az érdeklődő választása szerinti termékkörben.

A piktogramokkal megjelölt szövegek fogyasztóvédelmi információkat, magyarázatokat, figyelemfelhívásokat, általános kérdéseket és mérlegelendő szempontokat tartalmaznak. Ahol szükségesnek ítéltük, az adott kifejezés magyarázata linkként megtalálható a programhoz készült szótárban.

A program keretében nyújtott tájékoztatás nem minősül a Polgári Törvénykönyv szerinti ajánlattételnek, az itt szereplő adatok kizárólag tájékoztató jellegűek!