Portál Navigáció


Portál al-navigáció


A Magyar Posta által nyújtott – elektronikus iratból hiteles papír alapú másolat készítése – KEÜSZ szolgáltatás befogadási igazolása a 2018.05.22. 04:30-tól 2018.05.22. 17:00-ig terjedő időszakban beérkezett küldemény-előállítási igények esetében késleltetve, az időszak végén kerül kibocsátásra, de mindenképpen biztosítva a munkanapon belüli visszaigazolást.
A hibrid konverziós szolgáltatás határideje a vonatkozó jogszabály (451/2016 Vhr. 126.§ (1) bekezdés) szerint 1 munkanap. A fentiek alapján a befogadási igazolás késleltetés a jogszabályi határidőt nem módosítja, így a művelet az elektronikus ügyintézési szolgáltatásokban semmilyen változást nem eredményez. A változás nem érinti az igények indítási lehetőségeit.
Tisztelettel: 
Magyar Posta
Posta Közigazgatási Levelezési Központ

MORZSÁK

TARTALOM:Névjegyzékbe vételi kérelem magyarországi lakcímmel NEM rendelkezők részére - Nemzeti Választási Iroda

A szolgáltatás adatai Regisztráció: Regisztrációt igényel Módosítás dátuma: 2017.02.01.

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Helyi súgó ikon

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény alapján 2014.-től a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar választópolgárok is szavazhatnak az országgyűlési választásokon és az országos népszavazásokon, ha a Nemzeti Választási Irodától kérik felvételüket a névjegyzékbe. A regisztrációhoz érvényes magyar személyi azonosító, érvényes magyar útlevél, honosítási okirat vagy állampolgársági bizonyítvány szükséges.

A külhoni választópolgárok a központi névjegyzékkel kapcsolatos kérelmet közvetlenül kérhetik a Nemzeti Választási Irodától

  • levélben 2013. augusztus 1-jétől,
  • az Ügyfélkapun vagy a Nemzeti Választási Iroda honlapján 2013. november 1-jétől.

Fontos tudni, hogy a törvény kizárólag a listás szavazást teszi lehetővé a külhoni magyar állampolgárok részére.

Fentiekről részletes tájékoztatás a Nemzeti Választási Iroda folyamatosan frissülő honlapján olvasható.