Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Általános dokumentumfeltöltés

A szolgáltatás adatai Intézmény: Igazságügyi Minisztérium Regisztráció: Regisztrációt igényel Módosítás dátuma: 2009.10.02.

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Helyi súgó ikon

Felhívjuk figyelmét, hogy a hatósági eljárásban használatos nyomtatványokat az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK) programmal lehet kitölteni. Egyes, még 2009. október 1-je előtt készült nyomtatványok - köztük az NAV több nyomtatványa - nem alkalmasak az ÁNYK-val való kitöltésre, ezért ezek kitöltéséhez továbbra is az Abev2006 program használandó. Erről tájékoztatást az érintett szerv honlapján kaphat.

Tájékoztatjuk felhasználóinkat, hogy a Központi Rendszerben történő fejlesztések magukkal vonják a Java alkalmazás legújabb verzióinak használatát, amely minden operációs rendszerrel együttműködik. A Win 98 támogatását a Microsoft már megszűntette, ezért kérjük, hogy amennyiben ezt az utóbbi operációs rendszert használja, a dokumentum-feltöltéshez az egyszerűsített feltöltési lehetőséget vegye igénybe.

Az Általános nyomtatványkitöltő program a NAV oldaláról tölthető le.
Az ÁNYK-val kapcsolatos tudnivalókról bővebben az Átállás az Általános nyomtatványkitöltő program használatára oldalunkon olvashat.

Az Általános dokumentumfeltöltő alkalmazással elektronikus úton küldheti be dokumentumait hivatalok felé. Az alkalmazás feltétele a kitöltött elektronikus űrlap. A dokumentumfeltöltés  számos szolgáltatásnál vehető igénybe. Néhány ilyen szolgáltatás a leggyakrabban használtak közül:

Adó és járulékbevallás
Foglalkoztatottak biztosított adatainak bejelentése
Jövedéki- és energiaadó bevallás
Cégbeszámoló beküldése

A hatósági eljárásban használatos űrlapok folyamatosan bővülő listáját itt találhatja meg.

Az általános dokumentumfeltöltő használatához Ügyfélkapu azonosító, az általános nyomtatványkitöltő program és a megfelelő elektronikus űrlapok szükségesek.

Az Általános Nyomtatványkitöltő program (ÁNYK) az NAV honlapjáról tölthető le. A programot letöltés után telepíteni kell a számítógépre. Telepítés után az ÁNYK  (vagy régebbi nyomtatványok esetében az Abev) programmal beolvashatóak az elektronikus űrlapok, amelyek kitöltés után a dokumentumfeltöltőn keresztül juttathatók vissza a megfelelő hivatalhoz.

Az elektronikus űrlapokat a hivatalok honlapjáról lehet beszerezni. Az űrlapokat le kell menteni a számítógépre, majd az ÁNYK (vagy régebbi nyomtatványok esetében az Abev) program segítségével megnyitva kitölteni ezeket. A kitöltött űrlapokat ismét el kell menteni.

A kitöltött űrlapokat ügyfélkapus bejelentkezés után az általános dokumentumfeltöltő alkalmazás oldalán lehet feltölteni, akár tömegesen is. A tömeges feltöltéshez Java alkalmazás szükséges. Az általános dokumentumfeltöltő felülete csak bejelentkezés után jelenik meg teljes egészében. A bejelentkezett felhasználók a számítógépen levő kitöltött űrlapokat feltölthetik a dokumentumfeltöltőbe, majd a FELTÖLTÉS gomb megnyomásával elküldhetők a hivatalhoz.

median