Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetben (a továbbiakban: OGYÉI) 2019. augusztus 16. napján 14:00 órától 18.00 óráig, valamint 2019. augusztus 17. és 2019. augusztus 19. közötti napokon 08:00 órától 12:00 óráig az elektronikus ügyintézés az informatikai rendszerek karbantartása miatt szünetel.

Megértésüket köszönjük!

MORZSÁK

TARTALOM:Egyszerűsített munkaviszony bejelentése

A szolgáltatás adatai Intézmény: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Regisztráció: Regisztrációt igényel Módosítás dátuma: 2012.01.11.

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Helyi súgó ikon

Egyszerűsített foglalkoztatás 2010. augusztus 1-jétől a 2010. évi LXXV. törvény rendelkezései szerint létesíthető munkaviszony.

Egyszerűsített módon létesíthető munkaviszony:

  • alkalmi munka,
  • mezőgazdasági idénymunka,
  • turisztikai idénymunka,
  • filmipari statiszta.

Az egyszerűsített munkaviszonyt a munkáltató köteles bejelenteni.

A munkáltató bejelentési kötelezettségét - választása szerint – elektronikus úton, központi elektronikus szolgáltató rendszeren keresztül (ügyfélkapu) vagy telefonos ügyfélszolgálaton keresztül telefonon teljesítheti (185-ös kék szám).

A bejelentés papíron, postai úton vagy személyesen történő benyújtására nincs lehetőség.

Az elektronikus bejelentéshez ki kell tölteni a 17T1042E jelű elektronikus adatlapot, és ezt az ügyfélkapun keresztül kell megküldeni az állami adóhatóság részére. Az adóhatóság részére teljesített bejelentés esetleges visszavonására és módosítására - így különösen a munkaidő változása, illetve a munkavégzés meghiúsulása esetén -, a bejelentett adatokban bekövetkezett változás bejelentésére is a 17T1042E jelű adatlap szolgál.

Az adatlap kizárólag a NAV honlapjáról tölthető le, kereskedelmi forgalomban nem kapható.

A NAV honlapján az adatlap, illetve a kitöltési útmutató újabb verziói jelenhetnek meg, ezért kérjük, hogy az adatlap kitöltése előtt a változásokat mindig szíveskedjen figyelemmel kísérni, és az adatlap legfrissebb verzióját használni!

Telefonon történő bejelentés az elektronikus közszolgáltatásról szóló törvény szerint a központi elektronikus szolgáltató rendszerben működő központi ügyfélszolgálat által fenntartott ügyfélvonalon keresztül történik. a 185-ös országon belül helyi tarifával hívható hívószámon.

Telefonon keresztül az alábbi adatok megadása kötelező:

  • Munkáltató adószáma
  • Bejelentő adóazonosító-jele
  • Munkavállaló adóazonosító-jele és TAJ-száma
  • Munkavégzés jellege (alkalmi, mezőgazdasági, turisztikai, háztartási vagy iskolaszövetkezeti)
  • Munkavégzés napjai (mettől meddig)

Egyszerűsített munkaszerződés