Portál Navigáció


Portál al-navigáció


A Magyar Posta által nyújtott – elektronikus iratból hiteles papír alapú másolat készítése – KEÜSZ szolgáltatás befogadási igazolása a 2018.05.22. 04:30-tól 2018.05.22. 17:00-ig terjedő időszakban beérkezett küldemény-előállítási igények esetében késleltetve, az időszak végén kerül kibocsátásra, de mindenképpen biztosítva a munkanapon belüli visszaigazolást.
A hibrid konverziós szolgáltatás határideje a vonatkozó jogszabály (451/2016 Vhr. 126.§ (1) bekezdés) szerint 1 munkanap. A fentiek alapján a befogadási igazolás késleltetés a jogszabályi határidőt nem módosítja, így a művelet az elektronikus ügyintézési szolgáltatásokban semmilyen változást nem eredményez. A változás nem érinti az igények indítási lehetőségeit.
Tisztelettel: 
Magyar Posta
Posta Közigazgatási Levelezési Központ

MORZSÁK

TARTALOM:Fémkereskedelemmel kapcsolatos ügyintézés

A szolgáltatás adatai Intézmény: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Regisztráció: Regisztrációt igényel Módosítás dátuma: 2010.04.07.

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Helyi súgó ikon

A szolgáltatás igénybevételével a fémkereskedelmi jogszabályokban meghatározott engedély iránti kérelem benyújtási, valamint azelrendelt napi-, valamint havi adatszolgáltatási kötelezettségének elektronikus ügyintézés keretében tehet eleget.

Ahhoz, hogy a fenti bevallásokat és adatszolgáltatásokat teljesíteni tudja, a következőket kell tennie:
  1. Regisztráljon az Ügyfélkapun!
  2. Töltse le az Átalános nyomtatványkitöltő programot (ÁNYK-AbevJava) a NAV honlapjáról, majd regisztráljon a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál! (R01 és R03 VP - nyomtatványok)
  3. Töltse le az adatszolgáltatás benyújtásához szükséges nyomtatvány(oka)t gépére a NAV honlapjáról.
  4. A kitöltőprogrammal töltse ki a szükséges nyomtatvány(oka)t.
  5. Indítsa el a szolgáltatást és jelentkezzen be az Ügyfélkapun. Töltse fel a fájl(oka)t saját gépéről a Java-alkalmazás segítségével.
  6. Nézze meg beérkezett és elküldött üzeneteit az értesítési tárhelyen. Az üzenetek (értesítés-visszaigazolások) 30 nap után törlődnek és nem pótolhatóak!