Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a Kormányzati Portálon és az Ügyfélkapun 2017. 02. 22. (szerda) 22:00 órától 2017.02.23 (csütörtök) 02:00 óráig tervezett karbantartás elmarad.
A karbantartás új időpontja: 2017. 03. 01. (szerda) 22:00 órától 2017.03.02. (csütörtök) 02:00 óráig.
Ezen időszak alatt a Kormányzati Portál és az Ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások nem lesznek elérhetőek. Szíves megértését és türelmét előre is köszönjük!

MORZSÁK

TARTALOM:Foglalkoztatottak biztosított adatainak bejelentése (régebben: EMMA)

A szolgáltatás adatai Intézmény: Emberi Erőforrások Minisztériuma Regisztráció: Regisztrációt igényel Módosítás dátuma: 2012.01.11.

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Helyi súgó ikon

Jogszabályváltozás miatt az EMMA szolgáltatása 2007. január 1-jétől a régi formában nem működik tovább, a munkaadók bejelentési kötelezettsége az EMMA-ba ezen időponttól megszűnik. A munkaadóknak 2007. január 1-jétől a munkaviszonyok létesítésének és megszűnésének tényét - egyéb adatok mellett - az (illetékes elsőfokú) állami adóhatóság felé kell jelenteniük elektronikus úton vagy az erre a célra rendszeresített nyomtatványon.

Az ügyintézés lépései:

  1. Regisztráljon a NAV-nál! (EGYKE nyomtatvány)
  2. Töltse le és telepítse fel saját gépére a bejelentéshez szükséges nyomtatványkitöltő programot a NAV honlapjáról!
  3. A kitöltőprogrammal töltse ki a bejelentéshez szükséges 15T1041 számú nyomtatványt.
  4. Indítsa el a szolgáltatást.
  5. Jelentkezzen be az Ügyfélkapun. (az EMMA rendszerének korábbi PIN-kódja az elektronikus bejelentéshez nem használható!)
  6. Töltse fel a fájl(oka)t saját gépéről a Java-alkalmazás segítségével.
  7. Nézze meg beérkezett és elküldött üzeneteit az Értesítési tárhelyen. Az üzenetek (értesítés-visszaigazolások) 30 nap után törlődnek, és nem pótolhatóak!
  8. Ellenőrizze a NAV eBEV-rendszerében bejelentésének nyugtáját. Hibás nyugta esetén, a nyugtában szereplő hibaüzenet alapján gondoskodjon az újraküldéséről. Amikor az eBEV-rendszerben rendben találja a nyugta eredményét, akkor sikeresen teljesítette bejelentési kötelezettségét. A nyugtát e-mailben is megkapja pdf formátumban.

A munkaadók és a munkavállalók adatbázisból történő lekérdezési lehetősége megmarad, ezt a szolgáltatást itt elérheti.

Felhívjuk figyelmét, hogy a munkáltató által feltöltött munkavállalói adatok lekérdezhetőek az OEP TAJ-szolgáltatásainak segítségével. A foglalkoztatottak az ügyfélkapun belépve a TAJ-szolgáltatások oldalra a menüpontot kiválasztva TAJ-számuk megadásával lekérhetik a rájuk vonatkozó biztosítási adatokat.