Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a Kormányzati Portálhoz és az Ügyfélkapuhoz kapcsolódóan 2018.03.23-án (péntek) 22:00 órától 2018.03.24-én (szombat) 06:00 óráig karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Kormányzati Portál, valamint az Ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Szíves megértését és türelmét köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Jövedéki- és energiaadó bevallás, szőlőbor elszámolás és egyéb adatszolgáltatások

A szolgáltatás adatai Intézmény: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Regisztráció: Regisztrációt igényel Módosítás dátuma: 2007.07.09.

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Helyi súgó ikon

A szolgáltatás igénybevételével a jogszabályok által elrendelt jövedéki- és energiaadó bevallás, a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj utáni adó visszaigénylés, szőlőbor elszámolás, továbbá egyéb adatszolgáltatás benyújtási kötelezettségének elektronikus ügyintézés keretében tehet eleget.

Ahhoz, hogy a fenti bevallásokat és adatszolgáltatásokat teljesíteni tudja, a következőket kell tennie:

  1. Regisztráljon az Ügyfélkapun!
  2. Töltse le az általános nyomtatványkitöltő programot (ÁNYK) a NAV honlapjáról és regisztráljon a NAV-nál (VPOP_R01 és VPOP_R03 nyomtatványok)
  3. Töltse le az adóbevallás benyújtásához szükséges nyomtatvány(oka)t gépére a NAV honlapjáról!
  4. A kitöltőprogrammal töltse ki a szükséges nyomtatvány(oka)t.
  5. Indítsa el a szolgáltatást, és jelentkezzen be az Ügyfélkapun. Töltse fel a fájl(oka)t saját gépéről a Java-alkalmazás segítségével.
  6. Nézze meg beérkezett és elküldött üzeneteit az . Az üzenetek (értesítés-visszaigazolások) 30 nap után törlődnek és nem pótolhatóak!
  7. Részletes segítség (Word dokumentum)