Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználók!

A Hibrid kézbesítési és konverziós rendszerben Hivatali Kapuról történő küldeményletöltés rendszerkarbantartás miatt 2019.07.22 05:00 és 18:00 óra között szünetel.

A karbantartás a küldemények előállítási határidejét nem veszélyezteti, a Hivatali Kapura beérkezett küldemények a karbantartás után kerülnek letöltésre, ennek eredményeként a befogadási igazolások később kerülnek kiállításra.

A karbantartás az Igénybevevők részéről nem igényel semmilyen módosítást a beküldésben.

Üdvözlettel:

Magyar Posta Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Fogyasztói kérelem a Pénzügyi Békéltető Testület eljárásának megindításához (MNB)

A szolgáltatás adatai Intézmény: Magyar Nemzeti Bank Regisztráció: Regisztrációt igényel Módosítás dátuma: 2011.06.14.

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Helyi súgó ikon

A Pénzügyi Békéltető Testület jogszabályi felhatalmazás alapján kérelemre eljárást indíthat a feladataival összefüggő pénzügyi fogyasztói jogvitákban. Ügyfeleink az eljárás megindítását kezdeményezhetik a kormányzati portálon benyújtható elektronikus űrlap segítségével.
Az elektronikus űrlap kitöltésének, beküldésének lépései a következők:

1. Ellenőrizze, hogy számítógépére telepítve van-e az Általános Nyomtatványkitöltő program JAVA-s változata. Ha nincs, akkor kérjük, hogy töltse le a NAV oldaláról és az ott található leírás alapján telepítse azt.

2. Töltse le a fogyasztóvédelmi eljárás megkezdéséhez beadható nyomtatványunkat valamint a kapcsolódó súgó állomány telepítőkészletét.

3. A letöltött űrlapot, súgó állományt telepítse számítógépén (ezt a letöltéssel egy időben is megteheti).

4. Töltse ki az e-űrlapot az Általános Nyomtatványkitöltő programmal, mentse el. Lehetősége van a nyomtatványhoz egy csatolmányt rögzíteni – ami lehet MS Word 97-2003 formátum (.doc), MS Excel 97-2003 formátum (.xls), Adobe pdf, vagy egyszerű szöveg állomány (.txt) - az Általános Nyomtatványkitöltő program súgójában ismertetett módon.

5. Jelentkezzen be az Ügyfélkapun.

6. Az elmentett űrlapot töltse fel az Általános dokumentumfeltöltőn keresztül.

A kérelemre indult eljárás esetén az ügyintézési határidő 90 nap. Az ügyintézési határidő indokolt esetben, egy alkalommal 30 nappal meghosszabbítható. A tényállás tisztázásához szükséges, illetve a Pénzügyi Békéltető Testület megkereséseiben szabott hiánypótlási határidő az ügyintézési határidőbe nem számít bele.