Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetben (a továbbiakban: OGYÉI) 2019. április 20. 14:00 órától április 23. 07:30 óráig az elektronikus ügyintézés az informatikai rendszerek karbantartása miatt szünetel.

Kérjük a fentiek figyelembevételét az elektronikus ügyintézés során!

Szíves megértését köszönjük

MORZSÁK

TARTALOM:Fogyasztói kérelem a Pénzügyi Békéltető Testület eljárásának megindításához (MNB)

A szolgáltatás adatai Intézmény: Magyar Nemzeti Bank Regisztráció: Regisztrációt igényel Módosítás dátuma: 2011.06.14.

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Helyi súgó ikon

A Pénzügyi Békéltető Testület jogszabályi felhatalmazás alapján kérelemre eljárást indíthat a feladataival összefüggő pénzügyi fogyasztói jogvitákban. Ügyfeleink az eljárás megindítását kezdeményezhetik a kormányzati portálon benyújtható elektronikus űrlap segítségével.
Az elektronikus űrlap kitöltésének, beküldésének lépései a következők:

1. Ellenőrizze, hogy számítógépére telepítve van-e az Általános Nyomtatványkitöltő program JAVA-s változata. Ha nincs, akkor kérjük, hogy töltse le a NAV oldaláról és az ott található leírás alapján telepítse azt.

2. Töltse le a fogyasztóvédelmi eljárás megkezdéséhez beadható nyomtatványunkat valamint a kapcsolódó súgó állomány telepítőkészletét.

3. A letöltött űrlapot, súgó állományt telepítse számítógépén (ezt a letöltéssel egy időben is megteheti).

4. Töltse ki az e-űrlapot az Általános Nyomtatványkitöltő programmal, mentse el. Lehetősége van a nyomtatványhoz egy csatolmányt rögzíteni – ami lehet MS Word 97-2003 formátum (.doc), MS Excel 97-2003 formátum (.xls), Adobe pdf, vagy egyszerű szöveg állomány (.txt) - az Általános Nyomtatványkitöltő program súgójában ismertetett módon.

5. Jelentkezzen be az Ügyfélkapun.

6. Az elmentett űrlapot töltse fel az Általános dokumentumfeltöltőn keresztül.

A kérelemre indult eljárás esetén az ügyintézési határidő 90 nap. Az ügyintézési határidő indokolt esetben, egy alkalommal 30 nappal meghosszabbítható. A tényállás tisztázásához szükséges, illetve a Pénzügyi Békéltető Testület megkereséseiben szabott hiánypótlási határidő az ügyintézési határidőbe nem számít bele.