Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A kormanyablak.hu honlap tervezett karbantartás miatt 2019. november 21. 22 órától 24 óráig nem lesz elérhető.

Kérjük a fentiek figyelembevételét az elektronikus ügyintézés során!

Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Ügyfélvonal

A szolgáltatás adatai Intézmény: Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala, Belügyminisztérium Nyilvántartások Vezetéséért Felelős Helyettes Államtitkárság Regisztráció: Regisztrációt nem igényel Módosítás dátuma: 2010.06.04.

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Helyi súgó ikon

Más országokban is probléma, hogy a kormányzati rendszerek lassúak és nehézkesek az állampolgárral folytatott kommunikációban, és nehezen hozzáférhetőek a közigazgatáshoz kapcsolódó információk. Ennek a problémának a megoldására a világon számos helyen vezettek már be közigazgatási jellegű ügyféltájékoztató rendszereket, amelyek igen sikeresnek mondhatóak. 

A 1818 – Kormányzati Ügyfélvonal (korábban: Kormányzati Ügyféltájékoztató Központ) célja, hogy globális és hatékony többcsatornás fogadó-válaszadó szolgálat legyen, amely egyértelmű és azonnali válaszokat nyújt az állampolgárok és a vállalkozások számára. 

Feladata az állampolgárok, vállalkozások és egyéb szervezetek teljes körű és szakszerű tájékoztatása, útbaigazítása a közigazgatással kapcsolatos ügyeik gyors és hatékony intézése érdekében – a Kormányzati Portállal és az ügyfélkapuval együttműködve – egy központi telefonszámon, a 1818-as számon (hang- és sms-eléréssel) és a 1818@1818.hu központi e-mail címen. Az ügyintézésre fordított idő várható csökkentésével hatékonyabb igazgatási működés alakulhat ki, a szolgáltatások minősége jelentősen javulhat. A közigazgatási szolgáltatásokban a jogegyenlőségen túl az esélyegyenlőség is egyre jobban érvényesülhet, így az állampolgárok és a vállalkozások igényeihez jobban igazodó közszolgáltatás jön létre. 

A központ ellátja az EU-állampolgárok és az idegen nyelven érdeklődők eligazítását is a magyar közigazgatási eljárások rendszerében az egyes ügytípusokra vonatkozóan (angol, német, francia nyelven).